Mijn dromen & plannen voor 2022

Gepubliceerd op: 24 januari 2022

Goede voornemens, daar doe ik niet aan. Wel vind ik het begin van het nieuwe jaar altijd een goed moment om na te denken over mijn wensen en dromen. Januari schiet alweer op, dus iedereen zit er als het goed is weer lekker in. Dit leek me een goed moment om mijn 'Bucketlist' voor 2022 met jullie te delen.

1. Een prentenboek (uitgeven)

Waarschijnlijk de droom van zo'n beetje elke illustrator, want wat is er mooier dan een prentenboek maken? Sinds we Nan hebben en hij zo dol blijkt te zijn op (voor)lezen, is die wens alleen maar groter geworden. "Nog een keer deze lezen mamma" zou te gek zijn om te horen over een boek dat ik helemaal zelf heb gemaakt.

Daar komt bij dat, omdat Nan twee mama's heeft, zijn ontstaan niet 'standaard' is. Er zijn wel wat boeken te vinden over dat onderwerp, maar nog niet genoeg naar mijn mening. Ik zou heel graag zijn verhaal omzetten naar een boek. (En er liggen nog meer verhaal ideeën op de plank, dus de eerste stap is kiezen waar ik mee ga beginnen 😉).

Ik zet 'uitgeven' bewust tussen haakjes, want ik heb met mezelf afgesproken dat ik het klein en behapbaar ga houden. Eerst het boek en daarna kijken of en hoe ik het ga uitgeven. Mijn brein heeft namelijk nogal de neiging om dingen heel groot te maken... In dit geval ziet dat er dan ongeveer zo uit:

Ik wil het zelf helemaal maken en uitgeven, dan wil ik het liefst een mooie naam en identiteit creëren voor die uitgeverij. En die uitgeverij heeft dan natuurlijk een website nodig. En dan wil ik eigenlijk ook nu al een goede basis hebben voor nog meer boeken, kies ik dan een formaat dat ik steeds weer gebruik om er een eenheid van te maken, lekker herkenbaar en mooi strak?

Nou goed, je snapt, klein en behapbaar dus 😉. Het is niet nodig om een hele dag tijd te hebben om eraan te werken, een half uur per dag levert ook wat op. Al heb ik maar even wat uitgezocht, of een paar schetsjes gemaakt.

Hieronder een boekje dat ik voor Nan's eerste verjaardag heb gemaakt (Super mooi gedrukt door Boekje van Karton). Bekijk het hele boekje hier.

2. Waardevolle nieuwe werkrelaties

Nieuwe mensen leren kennen, waardevolle werkrelaties opbouwen en aan mooie nieuwe opdrachten werken. Heel eerlijk gezegd ook omdat de spaarpot wel wat vulling kan gebruiken 'na' de afgelopen periode die voor bijna elke ondernemer lastig is geweest, maar vooral omdat ik er zin in heb.

Dit artikel is een goed begin, want onderdeel van bovenstaand is dat ik meer van mezelf wil laten horen, meer delen en laten zien waar ik mee bezig ben. Meer interactie met anderen en creatieve ideeën uitwisselen. Kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Kom maar op met die mooie klussen!

3. Studio

De kans is groot dat ik dit jaar uit mijn fijne (antikraak) kantoortje weg moet en ik hoop dat er een wat meer definitieve plek voor terug komt. Het liefst met wat ruimte om weer wat met m'n handen te maken in plaats van alleen op de computer. Een studio met atelierfunctie zou dus geweldig zijn.

4. Animeren

Stel er is nog wat tijd over 😉, dan wil ik me graag weer gaan verdiepen in animeren. Ik ben daar een tijd geleden mee begonnen en vond het erg leuk, maar het is wel echt iets dat je moet blijven doen.

Onderstaand een screenshot van de animatie die ik maakte toen Nienke en ik aankondigden dat we moeders werden. Bekijk de animatie hier.

Privé

Deze lijst bestaat uit allemaal werkgerelateerde dingen. Dat komt omdat ik op privé gebied eigenlijk niet veel te wensen heb. Ik hoop dat natuurlijk dat alle lieve mensen om me heen gezond blijven en ik hoop dat we dit jaar eindelijk die nare periode vol lockdowns achter ons gaan laten. Dat we het echt kunnen gaan zien als een 'griepje' en dat we weer wat meer kunnen gaan ondernemen en genieten.

Wat staat er op jouw lijst?

Wat zijn jouw dromen en wensen, wat staat er op jouw 'bucketlist' voor 2022? Ik ben heel benieuwd! Als je mijn expertise kunt gebruiken bij één van die dromen en wensen, neem contact met me op, dan kan ik met je meedenken.

Ik realiseer me terwijl ik dit schrijf heel goed dat dat voor sommige mensen zo banaal is als overleven en dat er echt even geen ruimte is voor dromen en plannen. Ook dan... als ik je ergens mee kan helpen, Laat het me weten!

#bucketlist - #2022 - #lijstje - #dromen - #plannen - #design

Lees verder...